Χθες στις 30 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε η ημερίδα “Ολιστική αντιμετώπιση πολυτραυματία: Ομαδική προσέγγιση & συνεργασία ειδικοτήτων”, που οργάνωσε το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” με τεράστια επιτυχία και με ένα εκπληκτικό κλίμα συναδελφικότητας από όλους τους ομιλητές και τους παρισταμένους. Η Διοίκηση του νοσοκομείου υποστήριξε από την αρχή την ημερίδα και ενέκρινε τον αναγκαίο προϋπολογισμό. Οι υπεύθυνοι του ΚΕΔΕΑ (Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων) στο ΑΠΘ διέθεσαν το αμφιθέατρο δωρεάν και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Προσήλθαν στην εκδήλωση 340 σύνεδροι οι περισσότεροι των οποίων έμειναν μέχρι τις 18.30 το απόγευμα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση από τους εκπροσώπους των φορέων που εμπλέκονται στην διαχείριση ενός πολυτραυματία.
Ως πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου ευχαριστώ την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης και κυρίως την Μαρία Σίλελη, Επιμελήτρια της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου μας και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου που υπήρξε ακούραστη συνεργάτης μου, σε όλη την περίοδο προετοιμασίας της ημερίδας.
Οι εισηγήσεις των ομιλητών, γιατρών, νοσηλευτών, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, ήταν εξαιρετικές και έδειξαν την εκπληκτική δουλειά που γίνεται αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Το νοσοκομείο “Γ. Παπαπικολάου” απέδειξε με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει στις εμπλεκόμενες ειδικότητες, ότι αποτελεί πυλώνα στην διαχείριση του πολυτραυματία. Λειτουργεί ως κέντρο τραύματος εδώ και δεκαετίες προσφέροντας λύσεις σε δύσκολες συνθήκες. Η υποστήριξη και αναβάθμιση του από την πολιτεία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον κομβικό του ρόλο. Η παρουσία στην απογευματινή συζήτηση του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Κυριακού Αναστασιάδη και η δέσμευση του για παροχή βοήθειας στην εκπαίδευση του προσωπικού του νοσοκομείου μας, είναι το πρώτο βήμα.
Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της επιτυχημένης ημερίδας που ελπίζω να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα θετικών εξελίξεων και αναβάθμισης του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”
Παναγιώτης Κ. Γκιβίσης
Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΑΠΘ
Διευθυντής Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής ΑΠΘ
Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου “.